Tytuvėnų Regioninis Parkas

Discover Tytuvenai regional park

Vis dažniau Lietuvoje galima pamatyti bei įsigyti įvairiausių gaminių, pažymėtų simboliniu paukštuko ženklu. Jo „pilvelyje“ įtaisytas ženkliukas – regioninio arba nacionalinio parko emblema, rodanti, kad šis gaminys kilęs iš tam tikros vietovės. Tytuvėnų regioninis parkas – ne išimtis. Šiuo metu Tytuvėnų regioninio parko produkto ženklas yra suteiktas dviems žmonėms. Tai – Šiluvos seniūnijoje gyvenanti ir tradicinių verslų produktų gamyba užsiimanti tautodailininkė Inija Ambrozienė, bei Šaukoto seniūnijos gyventojas bitininkas Virginijus Poškus

Šis produkto ženklas – tai vienas iš būdų skatinti parko lankytojus paslaugas ir produktus įsigyti iš vietos gyventojų. Jis padės atpažinti, kad paslauga teikiama, ar produktas pagamintas vietos gyventojo. Ženklas sukurtas bendradarbiaujant Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai prie Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos, valstybinių parkų, biosferos rezervato ir valstybinių gamtinių rezervatų direkcijoms ir nevyriausybinei aplinkosauginei organizacijai Baltijos aplinkos forumas. Jis skirtas vietos produktų gamintojams, amatininkams, turizmo paslaugų teikėjams ir kitiems vietos gyventojams, savo veikla prisidedantiems prie darnaus turizmo plėtros Lietuvos saugomose teritorijose.

Ženklo turėtojai:

Inija Ambrozienė daugelio žinoma dėl savo kruopščiai vašku marginamų margučių bei nuostabių šiaudinių sodų. Ji taip pat mezga riešines, riša verbas, kuria kitokius darbelius. Jos darbų parodos keliauja iš vienos vietos į kitą, o ji pati kartais dalinasi patirtimi ir žiniomis bibliotekose, mokyklose.
Virginijus Poškus, bitininkaujantis nuo 2004 metų, turi 122 avilius, kuriuos laiko Tytuvėnų regioninio parko teritorijoje. Čia bitutės iš švarių, toli nuo judrių kelių esančių pievų, namo neša iš daugybės žiedų surinktas gėrybes. Iš jų gaminamas medus, pikis, duonelė ir kiti produktai. Bitininko medų vertina ne tik aplinkiniai gyventojai, jį taip pat superka UAB “Lietuviškas medus”.

Židrūnas Japertas, bitininkas ir edukatorius, Radviliškio rajone, Kaunietiškių kaime įkūręs "Bičių terapijos centrą" - čia galima net pernakvoti nameliuose, ant avilių įkurtose lovose. Prekiauja bitininkystės ūkio produktais, įvairiais jų mišiniais, veda edukacijas.

Norint pasiteirauti bei gauti daugiau informacijos apie Tytuvėnų regioninio parko produkto ženklą, kviečiame kreiptis tel. 8 427 59031, 8 618 60247 arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Dokumentai parsisiuntimui:

TRP produkto ženklo suteikimo reglamentas

TRP produkto ženklo suteikimo paslaugų teikėjams kriterijai

TRP produkto ženklo suteikimo prekėms ir gamintojams kriterijai

Paraiška dėl TRP produkto ženklo naudojimo

Deklaracija dėl veiklos, neprieštaraujančios TRP tikslams

Apie mus

Valstybės biudžetinė įstaiga

Žemaitijos saugomų teritorijų direkcija
Tytuvėnų regioninio parko grupė


Tytuvėnų regioninio parko lankytojų centras
Miško g. 3, 86477 Kelmės r. 

8 427 59031

 Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. 

 

 

       
         

Prašome patvirtinti sutikimą naudoti slapukus šioje svetainėje.