Jauno vyno šventė
2014-11-25
Jau tradiciškai trečią lapkričio ketvirtadienį vietiniai vyndariai bei gurmanai rinkosi įvertinti pirmųjų šių metų derliaus vynų. Jauno vyno, arba kitaip Božole, diena minima visame pasaulyje. Tai – ne tik pirmojo, jau tinkamo gerti, vyno išmeginimas, bet kartu ir rudens darbų pabaigtuvės, kuomet galima pasimėgauti savo triūso vaisiais.

 


Vyndariai, tarsi menininkai, stengiasi išgauti kuo įvairesnių skonių, gražesnių spalvų gėrimus. Lietuviai mėgsta eksperimentuoti ir labai dažnai šį gėrimą gamina ne iš tradicinių vynuogių, o iš įvairiausių kitokių uogų ar augalų. Tytuvėnų regioninio parko lankytojų centre degustavimui buvo pristatyta įvairiausių rūšių vynų: moliūgų, rabarbarų, aviečių, pienių, obuoliukų ir kitokių. Kiekvienas turėjo pristatyti savo gėrimą ir papasakoti, iš ko bei kaip jis buvo padarytas.


Renginio metu vyndarys V. Stonys skaitė pranešimą apie Vokietijos vynus bei vyndarystės tradicijas, o V. Gulbinas papasakojo apie Australijos vynus, vyndarystės atsiradimą bei vystymąsi šiame krašte.


Vakaras praėjo nenuobodžiai, spėliojant, iš ko kuris vynas pagamintas, mėgaujantis skirtingais skoniais bei aromatais ir klausantis įdomių pasakojimų.


Tytuvėnų regioninio parko direkcijos kultūrologė

Agnė Buchaitė

 
Tytuvėnų regioninio parko direkcija
Miško g. 3, 86477 Kelmės r.
Tel. 8 427 59031
El. paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai
www.kvepalai.lt www.spargalkes.lt spargalkes.lt www.tytuvenai.lt tytuvenai.lt